Craig Reedie a kritika ellenére újra megválasztotta Wada elnöknek

Sir Craig Reedie küzdött a kritikával szemben az orosz doppingbotrány kezeléséért, amelyet a Világ Doppingellenes Ügynökségének (Wada) elnökévé kell választani egy második egymást követő hároméves időtartamra.

A 75 éves skótot Wada 38-szoros alapítványi igazgatótanácsa Glasgowban újra választotta, annak ellenére, hogy számos olimpiai küldött aggodalmait fejezte ki Wada felhívására, hogy minden orosz sportolónak tilos a Rio 2016.Ausztrália versenyére. drasztikus kiválasztási változások a harmadik teszthez További részletek

A Reedie a Nemzetközi Olimpiai Bizottság támogatását Betclic regisztrációs bónusz kapott ebben a hónapban, de kétségek merültek fel ezen a héten a Dohai Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetségének éves találkozóján.

Reedie-t és Wadát azzal vádolták, hogy a doppingellenes állítások kezelésével a Rio Játékok felépítésének megakadályozását vádolják, különösen az oroszországi erősebb álláspontot támogatva, mint amit a NOB végül elfogadott.

Reedie azt mondta a Press As-nak sociation Sport az elmúlt héten: „Nincs értelme most elmenni.A helyzetet meg kell oldani, és meg fog oldani.

„Ezt két feltételre vártam. Oké, senki sem képzelte el, hogy két évet töltünk Oroszországgal, de ott vagyunk. Előfordulhat, hogy nem néz ki, de most igazi haladást értünk el.Nem megyek el. ”

Reedie még inkább ellentmondások középpontjába kerülhet, amikor a második ciklusába lép, és nehéz feladata, hogy Oroszországot hozza a hidegből.

< p> A kanadai jogi szakértő, Richard McLaren állítólagos doppingellenes adataival kapcsolatban a Wada által támogatott jelentés Betclic üdvözlő bónusz második része decemberben jelenik meg, és várhatóan több káros részletet nyújt az orosz csalásról.

Az ANOC elnöke, Sheikh Ahmad Al-Fahad Al-Sabah, a világ sport egyik legerőteljesebb adminisztrátora, hangot adott e zavarban, mondván a küldöttek számára, hogy a doppingellenes rendszer reformja lehetetlen lenne Wada semleges széke nélkül és még azt javasolta, hogy az ügynökséget Montrealiból Genfbe kell áthelyezni, közelebb a legtöbb olimpiai Betclic befizetési bónusz sport központjához. -doping laboratórium, amelyik jött Az ANOC általános közgyűlésének előestéje a városban.