José Mourinho lämnade i ledande ingenmans land Bet365 med ingen klar väg ut

Han hade alltid ett superstort ego, José. Det var en del av hans charm ibland och i andra ögonblick en del av hans undergång och när vi pratar om någon som en gång sa att han inte kunde återvända till Stamford Bridge eftersom det skulle riskera en förälskelse från alla hans välbehövliga frestande att undra hur allt braggadocio håller upp när det blivit tydligt uppenbart under de senaste veckorna att jobbet han desperat önskar kan vara oåtkomligt.

Har det varit ojämnt otryggt? Var ser Mourinho sig själv om det är Bet365 sant att Manchester United inte gillar honom lika mycket som han gillar dem? Förstår han varför?Har det krossat att, förutom United, är det svårt att komma upp med en klubb där han skulle vara en naturlig passform?

Tänk bara på hur skarpa alternativen är om de relevanta personerna på Old Trafford har sätt korset genom hans namn med permanent märkpenna och för Mourinho finns det en allvarlig fara här, att han har bränt så många broar som han nu upptar ett ledarskaps land.

Porto, där han kom att framhäva, behöver en ny chef efter att ha slagit Julen Lopetegui och installerat Rui Barros på vaktmästare. Men varför skulle Mourinho återvända till ligan där Sir Alex Ferguson en gång noterade bristen på konkurrens genom att fråga om mästarna köpte titeln i Tesco (“varje gång de köper en flaska mjölk är det tre poäng”)? Ja, det skulle bli ett känslomässigt drag.Men Mourinho utbröt Primeira Liga för länge sedan om man kom ihåg att spelet mellan Arouca och Estoril drog en folkmassa på 705 och att alla utom fem av de portugisiska lagen har genomsnittliga närvaro under 6000.

Real Madrid har redan förbisett honom till förmån för Zinedine Zidane – en autentisk Bernabéu stor men en nybörjare i ledningsvillkor, utan någon av Mourinhos troféupplevelser. Barcelona har kommit att tänka på Mourinho som permanent arbetslös och om det kom Bet365 som en liten överraskning att Bayern München hade meddelat Carlo Ancelottis möte nästa säsong inom två dagar efter att Mourinho blev avfyrade, utan att ens önska att intervjua honom, glöm inte vad Portugisiska sa om Pep Guardiola som arbetar för en klubb “där en kitman kan vara tränare och vinna titeln”.De glömmer inte den typen saker på Bayern.

Så var annars? Paris Saint-Germain har nämnts men Laurent Blanc har satt ihop ett lag som är på kurs för att vinna titeln på rekordtid och borde troligen förväntas eliminera Chelsea från Champions League. Blancs nya kontrakt bör meddelas snart och det skulle vara en annan klubb att klia av listan. För några dagar sedan bad jag en kollega hos L’Équipe om Mourinhos tillgänglighet kan ändra någonting. Svaret var eftertryckligt. “Ingen chans,” sa han.

Skulle Italien locka honom? Mourinho vann fem troféer i tre årstider på Internazionale och delade ett sällsynt band med de spelare som han ledde till Champions League.Men det betyder inte nödvändigtvis att han tyckte om att arbeta i Serie A. “Jag är väldigt glad på Inter”, sa han en gång. “Men jag är inte glad i italiensk fotboll – för att jag inte gillar det och de tycker inte om mig. Enkelt. ”

Nej, vi vet var han vill hantera. Nästa helg hålls den årliga fotbollsförfattarföreningens tisdagsmiddag till ära för Patrick Vieira. För två år sedan var det Mourinho vid toppen bordet och han sa någonting den natten som har fastnat med mig ända Bet365 spelbolag bonuskoder sedan. Hans fru Matilde var i nästa säte.Deras barn, Matilde och José junior, var på samma bord och så var Louis van Gaal, som hade flugit in från Amsterdam för att vara en av gästens högtalare.

Mourinho flyttade till tårar av hyllorna och gav ett långt emotionellt tal om hur glad han skulle vara tillbaka på Chelsea och hantera i det land där han tyckte om det bäst. Det var platsen för honom, sa han.Men det var hans sista linje som låg kvar i minnet. “Det är inget hot, säger han,” men om de slår mig, kommer jag att stanna i England och gå till en annan klubb, en möjlig rival. “Det var, sade Mourinho en” varning “Och det var detsamma igen förra säsongen, med Chelsea på väg till mästerskapet och ingen aning om hur allt skulle senare riva upp. “Om en dag säger han [Roman Abramovich]:” José, det räcker “Jag ska gå till mitt hus i London och vänta på en annan engelsk klubb. När jag lämnade första gången hade jag massor av länder att gå till och massor av klubbar att gå till. I det här ögonblicket har jag ytterligare 19 klubbar i Premier League och klubbarna i Championship. “Bristol City är på marknaden för en ny chef och kanske Charlton Athletic missade ett knep som inte satte in ett samtal.Men låt oss vara tydliga vad han menade. Mourinho har alltid sett sig själv hantera på Old Trafford och om United kände på samma sätt hans tillgänglighet kunde knappast ha varit bättre tids med tanke på att det sammanföll med deras värsta körning av formulär för ett kvarts sekel.

I stället United tog en lång, hård look och vred ryggen. Det har inte hänt och kanske aldrig vill. Om United inte vill ha honom när de har spårar farligt nära en full-on krisen Bayern har tittat på andra håll, Real föredrar Zidane och de andra stormakterna är kall axla honom finns det en enastående fråga: var kommer att lämna Mourinho ?

I trubbel är det korta svaret. Manchester City förbereder sig för att inleda Guardiola och om det faller igenom skulle de hellre hålla sig med Manuel Pellegrini.Arsenal delar Barcelonas häftiga förakt för Mourinho och det finns inga tecken på att Arsène Wenger, vid 66, saktar ner. Liverpool har Jürgen Klopp och är en annan klubb som tittar på Mourinho genom kalla, misstänkta ögon. För några veckor sedan tog jag upp frågan om fotbollsförbundet skulle våga betrakta honom att Euro 2016 skulle vara Roy Hodgsons senaste engagemang med England laget. Det blev sedan klart att Mourinho ville ha en återgång till förvaltningen snarare än att ha längre tid. “Han kommer inte att ta en sabbatical, han är inte trött, han behöver inte det, han är mycket positiv och ser redan fram emot”, säger ett uttalande från hans rådgivare och tillade att han skulle fortsätta att bo i England och hålla sig i snabb takt med Premier League.Mourinho kunde inte ha gjort det mer tydligt om han hade vänt upp utanför Ed Woodward, United: s verkställande direktörs kontor, med ett neonskylt runt halsen: Open to Offers. Sedan dess har United följt upp sin eliminering från en måttlig Champions League-grupp och ett ödmjukt resultat i Bournemouth med nederlag mot Norwich City och Stoke City. Efter fyra på varandra följande förluster, blev en ojämn rubbning mot det värsta Chelsea-laget i år optimistiskt utropad som en ny start, följt av en scratchy seger över den 17: e Placerade Swansea City, en dumlig FA Cup slips mot League Ones Sheffield United och 3-3 dra med en Newcastle United-sida tredje från botten av ligan.

Van Gaals lag har vunnit fem av sina tidigare 18 matcher.Deras runda av 10 hemmalag utan ett halvt mål sträcker sig tillbaka till 30 september – ett straff om du undrar – och det är uppskattat, minst sagt när Van Gaal säger att han också har känt sig “väldigt uttråkad ” ibland. Det är den mest glädjiga United-laget i årtionden. Ändå har Mourinhos telefon fortfarande inte ringt. De verkar fortfarande tro att han är för giftig, att det inte är värt besväret och att de bättre är klara med Van Gaal snarare än mannen Unai Emery, i sin tid i Valencia, beskrivs som “otillgänglig, respektlös och utan ett minimum känsla av värdighet “.

Alla lämnar Mourinho i en position som han aldrig kan tänka sig.Det är en märklig uppsättning händelser, men om inte tanken förändras i Old Trafford, har den bästa trofé-getteren i affärer ingenstans att gå och ingen – eller åtminstone ingen han kanske vill ha – som vill ha honom.

Det finns inget enkelt sätt tillbaka och med tanke på ensamheten hos arbetsläraren är det förmodligen ett bra jobb som han åtnjuter sitt eget företag så mycket. Newcastle måste hoppas Shelveys video nasty är en enstaka.

Ett klip har gjort rundorna på internet från Jonjo Shelveys sista spel för Swansea City, 3-2-nederlaget i Oxford United i FA Cup, när League Two-sidan anföll på kanten av straffområdet och en spelare som uppenbarligen hamnar seriösa ambitioner att representera England i Euro 2016 hade chansen att stänga dem.

Vad som hände därefter var extraordinärt.Shelvey böjde sig framåt och lade händerna på låren och tittade på spelet fortsätter runt honom.Annars flyttade han inte en tum eftersom två Oxford-spelare flyttade bollen mellan varandra och en dribblade in i vänster sida av området – vid vilken tidpunkt han hade gjort absolut nollansträngning för att följa någon, rätade Shelvey upp och började vandra tillbaka Newcastle Uniteds nya £ 12m-signering är korrekt när han säger att Swansea kanske ångrar att han säljer honom till en annan sida i samma nedläggning. slåss och det är inte lätt att förstå den walisiska klubbens logik när Alan Curtis, stoppspelet efter Garry Monks avkallning, nu har jobbet ordentligt när han fyllt 61 år utan att arbeta som chef.