Video suđenja za pomoć sucima mogu se održati u Bet365 kupu sljedeće sezone

Video reprize za sudije mogli bi se održati suđenje u FA kupu od iduće sezone nakon što je zakonodavni organizacija igre odlučila preporučiti velike eksperimente uživo.

Prijedlozi za uvođenje video pomoći sucima postigao je brzu vuču od tadašnjeg predsjednika Fife Seppa Blattera koji je ušao u U turn i podržao ideju 2014. godine, dvije godine Bet365 nakon uvođenja goalline tehnologije. Engleska nogometna zajednica bila je veliki pristaša ideje a nakon sastanka Međunarodnih FA odbora u Londonu, izvršni direktor Martin Glenn izjavio je kako bi pokusi mogli započeti čim iduće sezone ako se ideja utisne na gumu u Ifab AGM u ožujku.U kratkom vodiču…FA kupu treći krug, gdje čak i minnows imaju svoj dan Pročitajte više

“Vrlo sam sretna zbog stvari unutar moje izravne kontrole – engleske FA izravne kontrole – biti dio toga”, rekao je Glenn. “Mi smo veliki podupiratelji Bet365 korištenja tehnologije.Dakle, što kontroliramo? Kontroliramo FA kup “.

Škotska FA također će održati razgovore o eksperimentiranju s tehnologijom u sljedećoj sezoni Škotskog kupa. Ako se žive suđenja idu iduće sezone i smatraju se uspješnim, video pomoć može se uvesti u cijelom svijetu u sezoni 2018.-19.

U pogledu Škotskog kupa, izvršni direktor Škotske FA, Stewart Regan , rekao je: “To je jedan koji ćemo sigurno raspravljati kao ploču. Kao osobna sklonost, to je nešto što bih volio gledati naprijed. “Ostaju velika pitanja o mjeri u kojoj bi to moglo utjecati na tok igre i praktičnosti Bet365 osiguranja da je svaki tlo kitted s kamerama. FA, međutim, želi biti u avangardi testiranja tehnologije.Ispitivanja bi bila ograničena na odluke o ciljevima, crvenim karticama, kaznama i slučajevima pogrešnog identiteta. Uključuju različite vrste eksperimenata, kao što je upotreba videozapisa samo kada sudac traži pomoć ili, alternativno , gdje će video pomoćnik moći prepoznati pogreške.

Takozvani “izazovi trenera” – što bi moglo dovesti do toga da svaki igrač može izazvati određeni broj odluka u svakoj utakmici – nije vjerojatno biti dio prvog vala suđenja.

Odluke za video bit će vremenski ograničene i, za razliku od ragbija, sporne odluke ne bi se ponavljale na velikim ekranima kako bi publika vidjela, ali informacije prosljeđuju sucu slušalice.

Ako se uvede u FA kup, ideja bi bila eksperimentirati u svakoj Bet365 utakmici u kojoj je to bilo moguće – u osnovi one terene opremljene za televizijske emisije.Ifab želi da testovi budu što je moguće širi što se tiče konkurencije, idealno cijelu sezonu natjecanja lige ili kupa.

Jonathan Ford, izvršni direktor Nogometnog saveza Walesa, rekao je da će korištenje tehnologije biti ograničen na “vrlo važne Bet365 klađenje momente koji mijenjaju igru”.

Dodao je: “Odluka je staviti vrlo jaku preporuku AGM-u da je ovo prihvaćeno, da se eksperimentiranje dogodi”.

Ford je rekao da su ostali daleko od finaliziranja kako bi svaki budući video sustav sudskog procesa mogao funkcionirati. “Fluidnost igre je sve važna, kao što je krajnji autoritet suca”, rekao je rekao je. “Koji god sustav konačno usvojen, pretpostavljajući da je na kraju, mora odražavati oba ta načela.” U veljači, Ifab je presudio da će odgoditi probne video tehnologije Bet365 najmanje 12 mjeseci.Nizozemska FA bila je spremna dati suđenje konceptu u utakmicama kupa, ali Fifa je rekla kako se odluka treba odgoditi za sada. Vjeruje se kako postoji veća vjerojatnost da će u svom AGM-u u Cardiffu u ožujku Ifab odlučiti da nastavi sa suđenjem.

Upravni odbor sastoji se od četiri predstavnika – jednog od Engleske, Škotske, Walesa i Sjeverna Irska – i četiri iz Fife, od kojih svaki ima jednaka prava glasa. David Elleray, bivši sudac u Premier ligi koji sjedi na Ifabovom tehničkom pododboru, izjavio je: “Glavni cilj je pokušati eliminirati bistre pogreške suca.Nikada nećete ukloniti sve pogreške iz igre, ali to je veliki korak naprijed u smanjenju tih pogrešaka. ”

Ifab je odobrio korištenje goalline tehnologije u 2012 i od tada je sve više poziva igrača i menadžera da koriste video tehnologiju u drugim aspektima igre.